pátek 28. října 2011

#23 Po večeři jako po výprasku

Prezentace. Málo kdo je má rád. Málo kdy jsou k něčemu dobré. A na lačno jsou ještě nepříjemnější. Přesto si ale spousta lidí myslí, že by se dělat měly a tak je prostě dělají...
Podvoid komiks - #23 Po večeři jako po výprasku

« starší komiksvšechny epizodynovější komiks »

Přepis komiksu

Alexuj: Tak naposledy, Bucharoxi, víme, že jsi to myslel dobře, ale nemůžeš hned vytlouct duši z každého, koho potkáš, i když je cizí. Xier - nebo jak že se to jmenuje - je náš kamarád a bude teď pracovat s námi. Buď na něj hodný. Je to kamarád a těm se neubližuje.
Zhúliel: Pst, Buchare, všivák je to...
Alexuj: Zhúle, sklapni!
Flóra: Trpajzlíku pitomá, musíš hned zničit všechno, co ten tvůj hrášek který máš místo mozku nechápe, viď? Jestli jsi mu něco udělal tak si mě nežádej! Jako by nestačilo, že jsme kvůli tobě bez večeře!
Flóra: A co tady chudák Pastafa? Zničil's mu jeho posvátné špagety a ještě ho zbil.
Flóra: Styď se!
Xier: Auu, zdálo se mi, že na mě skočil nějakej šílenej trpaslík a pak do mě bušil a bušil...
Bucharox: Grrr...
Xier: Chápu, nezdálo.
Alexuj: Dobrá, technicky vzato jsme po večeři a Pastafa by stejně nedával pozor, tak ani nevadí, že je v bezvědomí. Shroub se nám sice zasekl a tak nás teď taky nevnímá, ale tu zakázku domluvil on, tak beztak o nic nepřijde. Zhasněte prosím.
Alexuj: Tak tohle je ono - budoucí řešení našich finančních problémů.
Iput: Koule?
Alexuj: Vodní sféra. Jak všichni víme, když bohové tvořili vesmír, používali k tomu elementární sféry. Z odložených ohnivých sfér se pak staly bludné hvězdy, ze zemních sfér obří planety, ze vzdušných plynní obři a z vodních jsou dnes obří koule vody.
Alexuj: Sféra patří jistému mezihvězdnému království a je jen kousek od jejich hranic s klanem kočičáků. Jelikož je Sféra důležitým vodním zdrojem, hlídá ji permanentně flotila bojových lodí. Jenže ty lodě už potřebují údržbu v doku a posádky pořádnou dovolenou, tak shání někoho, kdo by vzal hlídku za ně - čili nás!
Alexuj: Budeme kolem té koule vody kroužit dokud se flotila nevrátí a zaženeme každou cizí loď. Za to dostaneme rovný milion ve zlatých cihlách. V případě většího útoku si navrch můžeme zavolat posily.
Alexuj: Zkrátka snadný prachy, co pokryjí naše ztráty a který si můžem uložit na horší časy! Tak co vy na to?
Iput: Nepřijde ti divné, že pošlou celou flotilu domů a vysolí milion za hlídání jednou malou lodí?
Alexuj: Abych pravdu řekl, čekal jsem trochu víc nadšení...

Žádné komentáře:

Okomentovat