sobota 1. ledna 2011

#1 Odlet

Je několik způsobů, jak začít komiks. Můžete představit hlavní postavu, situaci v jaké je a o co zhruba půjde. Nebo můžete začít nějakým pořádným krvákem, kde je úplně jedno o co jde. Nebo můžete začít tajemě, kdy každý chce vědět, o co jde, ale nemá šanci se to dozvědět.

Já zvolil první variantu. Smiřte se s tím...

Podvoid komiks - #1 Odlet

« starší komiksvšechny epizodynovější komiks »



Přepis komiksu


Xier: Osobní denník pilota raketoplánu 2.třídy,
Xier-Tentelingianamana.
Čas mise: -15 minut
Místo: paluba lodi Zrcadlo vědění
Xier: Jsem právě na cestě ke svému cestovnímu stanovišti. Za chvíli se vydáme na cestu, která nemá v historii obdoby. Naše loď pocestuje do jiného vesmíru. Naše mise má ověřit, že to vůbec jde a že je to bezpečné. Nevíme co tam na
nás čeká a jsme tedy připraveni na všechno.
Xier: Naše loď má 836 členů posádky, dobrá polovina jsou vědci a kapacity na mezihvězdné cestování. Loď je postavena z nejlepších materiálů a odolá kde čemu, i kdyby se něco dostalo přes mnohovrstevné štíty. Energii nám dodává několik singularitních generátorů, jejichž maximální výkon by stačil pro méně obydlenou planetu a pro případ nutnosti máme i nějaké zbraně.
Xier: Upřímě řečeno, nemyslím si, že bychom na druhé straně narazili na nějaké krvelačné ufouny, co se nás budou snažit zabít, jen nás uvidí, ale jak jsem už říkal, jsme připraveni úplně na všechno.
Xier: Je sice pravda, že kde kdo si myslí, že zkoumat další
vesmír, když ještě neznáme každý kout toho našeho, je akorát vyhazování peněz a zbytečný hazard s životy posádky. Kecy! Každý z nás ví do čeho jde a riziko k téhle práci jednoduše patří.
Když si ale představíte, že můžeme objevit úplně cizí životní formy, civilizace a naučit se od nich věci, o kterých se nám ani nezdá.
Jednou nám tenhle vesmír bude malý a i když to nebude za rok, nebo třeba ani za tisíc let, jednou to zkrátka přijde a tak jsou paralerní vesmíry důležitým krokem pro budoucnost našeho druhu v dlouhodobém měřítku a ...
Rozhlas: Do startu zbývá jedna minuta. Všichni na cestovní stanoviště.
Xier: ...a já se zase zakecal o blbostech. Pokračování příště. Konec záznamu.
Rozhlas: Odlet za 3...2...1...
Rozhlas: Start
(Hvězdná loď Zrcadlo vědění se začíná rozpíjet...)
Zvuk: LUP!
(...a je pryč...)

Žádné komentáře:

Okomentovat